Köra egen bil istället för att flyga på semestern

Det finns många fördelar med att flyga: det går snabbt och är relativt billigt. Samtidigt tar du dig bara mellan större orter. Ibland är det klokare att köpa en riktigt bra bil, både för vardagen och semestern.

Köp rätt bil för dig

Det är skönt att ha en egen bil. Det underlättar mycket i vardagen, förutom att du också lättare kan åka på semester. Den stora fördelen med flyget är just snabbheten. Om du vill se mer än bara en större stad behöver du hyra bil. Men en resa är så mycket mer än att bara komma fram till ett ställe. Det är roligt att både träffa vänner och stanna till vid riktigt fina platser. När du ska köpa bil är det smart att tänka på både vardagen och semestern. Om du bor i en större stad kan du vilja ha en bensin-, hybrid- eller elbil som är liten och lätt. Tycker du om att köra egen bil på semestern är det smart att även planera det när du köper bil. Så att du får plats med allting, lätt kan ta dig till fjällen eller ner till Frankrike. Ett bra bilval är Nissan. Sköna japanska bilar som håller i längden. Tämligen underhållsfria och bra att köra. Gå in på Holmgrens Bil för att köpa bil från Nissan och andra märken som BMW, Volvo och Audi. Nissan har riktigt rejäla bilar som Nissan X-trail, som passar dig som gillar äventyr och vill kunna ta dig fram överallt. Vill du däremot ha en mindre bil satsar du på Nissan Micra.

Bil eller flyg

Det som är skönt med att äga en bil är att du alltid kan välja mellan att ta flyget, tåget eller bilen på semestern eller arbetsresan. Det är skönt att ha ett val så att du kan anpassa transportmedel utifrån situationen. Ur klimatsynvinkel är det klokt att försöka åka så mycket tåg som det är möjligt, men det fungerar inte alltid. Om du gör en kortare resa, som till London över en helg eller har ett affärsmöte i Kiruna, så kan det vara klokt att ta flyget. Du kommer snabbt fram och kan även arbeta medan du reser. Däremot är det skönt att ta bilen om du vill hälsa på släkt och vänner eller ska göra en längre semester och gärna vill se både stora städer och mycket natur.

Leave a Reply

mts_best