Jobba på flygplats

Gillar du flyg, spännande teknik och en internationell stämning? Du behöver inte vara pilot eller flygvärdinna för att få arbeta med flyg. Det finns ett stort antal olika yrken du kan arbeta inom på en flygplats- alltifrån snöröjning till projekteffektivisering. Håll koll på de större flygplatsernas och flygbolagens hemsidor så kommer du troligen att hitta jobb att söka, nästan oavsett bakgrund.

En del yrken på flygplatsen kräver oregelbundna arbetstider. Jobbar du till exempel med att checka in passagerare, ta hand om VIP-gäster eller med underhåll av flygplatsen kan arbetstiderna vara oregelbundna. Det kan vara en fördel att bo nära flygplatsen, så ta hjälp av en flyttfirma i Stockholm när du hittat en bostad nära Bromma flygplats eller Arlanda.

Teknikutbildad eller serviceinriktad?

Är du tekniskt utbildad finns många spännande arbetsuppgifter på flygplatsen. Du kan till exempel arbeta med utveckling och underhåll av banljus, inflygningssystem eller anläggningar som avlopp, övervakning, incheckningssystem eller en mängd olika IT-system.

För dig som tycker om service finns möjligheter att arbeta med ovan nämnda incheckning och passagerarservice. Du kan också arbeta i informationsdisk, svara på frågor i telefon, ledsaga passagerare med behov av extra hjälp, som till exempel barn eller funktionshindrade. Självklart finns också en mängd arbeten inom butiker och tjänster på flygplatsen inom tax-free, restaurang, frisör, kemtvätt, apotek med mera.

Flygplatsens företagsfunktioner

Även ekonomer, inköpare, projektledare, miljövetare och verksamhetsutvecklare kan arbeta på flygplatser. I princip alla funktioner som finns i ett vanligt företag finns också på en flygplats. Även om du inte arbetar direkt ute på rullbanorna eller i terminal kommer du att sitta i ett flygnära kontor och varje dag passera terminalerna med den internationella resepulsen. Det finns också möjlighet att följa med på studiebesök ut på flygplatsen för att förkovra dig utanför ditt normala verksamhetsområde.

Säsongsarbete

Vill du bara prova på flygplatsarbete en kortare tid brukar många flygplatser söka säsongsarbetare för vintersäsongens snöröjning som görs med hjälp av fantastiskt effektiva maskiner som röjer banan på nolltid.

Så ge inte upp flygdrömmarna bara för att du inte kan eller vill bli pilot eller flygvärdinna – flygbranschen har något för alla!

Leave a Reply

mts_best