Airbus A380 900

I väntan på flyget

Airbus är ett multinationellt europeiskt företag med bas precis utanför Toulouse i Frankrike. Företaget startades på 1960-talet för att försöka konkurrera bland annat med amerikanska Boeing som då dominerade marknaden. Det dröjde fram till 1972 då det första planet signerat Airbus flög sin jungfrutur med modellen A300. Starten var lite trög för Airbus men 1979 hade de 81 plan i bruk världen över. 1981 kom genombrottet med modellen A320 som beställdes i hela 400 exemplar. Idag är Airbus ett helt etablerat flygföretag i världen med cirka 9400 plan i bruk. Fortfarande är Boeing ett större företag men Airbus är en kraft att räkna med.

Airbus är mest känt för att ha tillverkat det första kommersiella passagerarflygplanet och världens nu allra största passagerarflygplan, Airbus A380. Modellen är det näst största planet som finns överhuvudtaget men det största som tar emot passagerare. Det största planet i världen är Antonov men det finns bara i ett enda exemplar och flyger inte passagerare utan bara frakt. A380 används för långa flygningar över hela världen och ofta till exotiska destinationer. För att ha råd med äran att följa med ett av dessa plan gäller det att hålla koll på sin ekonomi. Capcito kan hjälpa till med fakturor och finansiering. På så sätt kan du göra drömmen till verklighet.

Att få flyga med Airbus A380 är en speciell upplevelse. Själva resan och planet är unikt i sitt slag, det är det största passagerarplanet som finns och det enda plan med två våningar längs hela flygplanskroppen. Airbus A380 900 är en variant av A380 som ännu inte kommit ut på marknaden men Airbus räknar med att snart ta ut det i drift. Flera flygbolag har lagt in intresse av att köpa den nya modellen.

Upplevelsen av A380

Att flyga med A380 är inte bara en speciell upplevelse från det att flygplanet startar. Äventyret börjar redan på flygplatsen när du ska gå på planet och tittar ut genom flygplatsens fönster och ser detta vidunder trona ute på landningsbanan. Mångas första tanke är nog att det går aldrig! Planet är enormt med sina två våningar som dessutom följer hela flygplanets längd. Till skillnad från Boeing 747 som bara har två våningar längst fram i planet. Planet känns otroligt stort även inuti med sina 10 platser i bredd.

A380 tar dig långväga

A380 är det typiska planet för dig som åker långt och till exotiska destinationer. De flesta stora flygbolag äger flera av dessa bestar och använder dem för de riktigt långa turerna som går runt halva jordklotet nonstop. Så det är inte bara själva resan som är målet när du flyger A380, du är garanterad ett härligt resmål också.

Nyligen nåddes världen av nyheten att EU fälls för stöd till Airbus. Saken handlar om att Världshandelsorganisationen WTO har beslutat att de miljarder dollar som EU har betalat i stöd till Airbus är olagliga. Det är USA som har startat en klagomålsprocess mot EU och har hotat med strafftullar om inte EU slutar med finansiellt stöd till Airbus. USA menar att detta skadar USA:s intressen och tänker därför ge tillbaka med samma mynt. EU meddelar att de kommer att följa reglerna på vissa punkter men förkastar vissa av USA:s klagomål som att de bara vill sälja fler inhemska Boeing-plan.

Leave a Reply

mts_best