Inred med luftfartstema

 

Allt som har haft med luftfart har länge intresserat oss människor, speciellt då flygplan. Redan cirka 1000 år efter Kristus försökte man få människan luftburen för att kunna flyga precis som fåglarna. Det var dock inte förrän 1903 som två amerikanska bröder, Orville och Wilbur Wright, lyckades skapa det första motordrivna flygplanet. Detta gjorde bara intresset större och allt sedan dessa har flygplanen varit en del av människans liv. För många är flygplan och luftfart ett mycket stort intresse och det är också något som blivit populärt i inredningskretsar på senare år.

 

Ta in flyget i hemmet

Att få till ett flygtema i inredningen är inte speciellt svårt då det kan göras på så många olika sätt. Vilket sätt man väljer beror naturligtvis på vad det är som inreds, vilken typ av rum det är som skall fixas i ordning. Är det ett vardagsrum eller ett kök så kanske man endast väljer några få detaljer medan det är lättare att ta ut svängarna i ett barn- eller lekrum till exempel.

 

boy lying on blanket with white clouds in pilot hat

Gäller det ett sovrum så är den viktigaste och mest iögonfallande möbeln en säng och den kan även bli en del av temat. Speciellt i ett barnrum där man till exempel kan skaffa en säng som faktiskt ser ut som ett flygplan. I ett vardags- eller familjerum kan det kanske vara läge att istället satsa på de mindre detaljerna. Kanske kan det till och med vara så att man endast låter sig inspireras av den stil som ofta finns på flygplatser för att på så sätt få in luftfartstemat i hemmet.

 

Ett annat roligt sätt att göra hemmet mer personligt är att skapa sina egna konstverk på väggarna. Detta görs enkelt genom att tillverka egna schabloner som sedan går att rita av och fylla i. På ett enkelt sätt har man skapat något unikt som ingen annan har. Varför inte välja att måla ett flygplan i retrostil, en tuff helikopter eller en grupp med luftballonger som sakta svävar iväg. Det är endast fantasin som sätter gränser, här finns chansen att få precis vilket motiv som helst.

Leave a Reply

mts_best