Boeing 737

Om du planerar en flygresa inom den närmsta framtiden är sannolikheten stor att du kommer att flyga med just en Boeing 737, som tillverkas av The Boeing Company. Flygplansmodellen, som började tillverkas redan år 1967, är nämligen det jetdrivna trafikflygplan som har sålts i flest exemplar någonsin, hela 7 789 stycken (i oktober 2013).

Boeing 737 används för passagerarflygningar på kort- eller medeldistans. Om man är intresserad av olika flygplansmodeller, och skulle vilja flyga med just en Boeing 737, är det med andra ord sådana flygningar man ska leta efter. Du kan enkelt söka efter flygningar med olika parametrar hos Avionero, så att du kan hitta en flygning som passar för just Boeing 737.

Under den långa tid som Boeing har producerats, har den genomgått tre olika generationer. Den första kallas numera Original, och tillverkades fram till år 1988. Då avlöstes den helt av den generation som har fått namnet Classic, som tillverkades mellan 1983 och 1999. Den nuvarande generationen, som fortfarande är i produktion, kallas passande nog för Next Generation, och började tillverkas år 1998.

Självklart har flygplansmodellerna utvecklats och moderniserats i takt med att de nya generationerna har avlöst varandra. Alla plan i Next Generation har till exempel en glascockpit, som visar all information piloterna behöver på fem stora LCD-skärmar (till skillnad från äldre modeller, där en stor del av denna information och dessa inställningar sker analogt).

Ett femtiotal flygbolag har använt eller använder sig av Boeing 737, bland annat SAS.

Leave a Reply

mts_best